De Juiste Ski-uitrusting

D

In de winter wordt het al snel te koud om nog buiten te kunnen volleyballen. Daarnaast heb je ook kans dat het veld vol ligt met water of sneeuw. Je kunt natuurlijk uitwijken naar een zaal voor zaalvolleybal, maar als je graag buiten wilt sporten is het misschien tijd om uit te kijken naar een alternatief. Skiën of snowboarden kan zo’n alternatief zijn. Snowinn kan je van skibenodigdheden en speciale spullen voor snowboarden voorzien. Maar wat heb je als beginnende of juist gevorderde skiër nou eigenlijk nodig? En welke dingen moet je bedenken voor je de bergen vol eeuwige sneeuw opgaat? Laat ons je daar wat meer over vertellen zodat je goed voorbereid op wintersportvakantie gaat.

Ski’s of een Snowboard

Natuurlijk heb je goede ski’s of een snowboard nodig. Je hoeft natuurlijk niet meteen het duurste van het duurste aan te schaffen. Het belangrijkste is dat je ski’s stevig zijn en je snowboard je voldoende grip op de sneeuw geeft. Vergeet ook niet dat bij een ski’s ook een stel skistokken komt kijken, anders kun je slecht sturen en kom je maar moeizaam vooruit.

De Skiuitrusting

Het kan in de bergen behoorlijk koud worden. En zelfs al is het weer opzich wel redelijk warm, als je valt dan kom je in de koude, natte sneeuw terecht en vat je al snel kou/ Goede skikleding is dus belangrijk. Een goed ski-jack is hierbij eigenlijk het belangrijkst. Je hebt ze met een fleece voering maar er zijn ook waterdichte jacks, winddichte jacks en warme winterjassen. Daaronder kun je nog een hoodie, vest of trui dragen. Maar er zijn nog andere dingen waaraan je kunt denken. Shirts, maillots, skibroeken, en neck wear kunnen je ook lekker warm houden. Er zijn zelfs complete skipakken verkrijgbaar.

Bescherming

Of je nou een beginner bent of al jaren skiet en dus gevorderd genoemd kan worden, bescherming blijft belangrijk. Allereerst is een skihelm aan te raden. Ook de meest ervaren skiër kan wel eens vallen en verkeerd terecht komen. Verder zijn er nog skibrillen en zonnebrillen die je ogen kunnen beschermen. De zon kan nog best fel zijn en op de sneeuw weerkaatsen. En qua lichaamsbescherming zijn er dan nog beschermende vesten, rugbeschermers, scheenbeschermers, beschermende broeken, kniebeschermers, elleboogbeschermers en nog veel meer. Je kunt ze onder je gewone kleding dragen.

Accessoires

Verder zijn er nog wat handige accessoires die vooral nuttig zijn als je wat meer gevorderd bent en je langere tochten wilt gaan maken. Zo heb je pikhouwelen, lampen, sensors, horloges en reserveonderdelen voor het geval er onderweg iets gebeurd en je niemand kunt bereiken. Je zult immers altijd zien dat je mobiele telefoon in de bergen net geen bereik heeft. Ook een slee kan handig zijn om wat spullen met je mee te slepen. Misschien wil je wel een tent meenemen omdat je in de bergen wilt overnachten of gaat je zoon of dochter graag mee skiën maar is een lange rit op de ski’s wat te vermoeiend. En ski trek je, op een wat rustigere rit, makkelijk mee of bind je aan de middel vast.